image 2 (1)-modified (1)

ŠTEFI

Nekateri se morda spomnite ali pa celo spremljate Štefijevo življenjsko zgodbo s srečnimi in srčnimi razpleti, katere del smo postali tudi mi.

Opremili smo ga z očali. Obljuba dela dolg. In sluh.

Štefi naj bi bil gluh in nem od rojstva. Dosti let nazaj je sicer dobil v uporabo slušne aparate, ki jih ni mogel nositi. Obstajala je razlaga, da pač z njimi ni slišal.

Štefija so k nam pripeljali na test sluha. Pa da poskusimo! Dokler ne preizkusiš vsega, nisi preizkusil nič!

Na srečo je tehnologija podpori sluhu v zadnjih 20 letih naredila neverjetni korak in – Štefi je z potrdil tudi prvi ton ter z njim naslednje! Štefi je primeren kandidat za slušne aparate! Toda njegova desetletja dolga leta v tišini bodo terjala veliko dela in predvsem podpore, da mu odstremo vrata v povsem novi svet doživljanja sveta in ljudi okoli njega!

Mi smo pripravljeni!

Verjamemo vanj, prav tako v brezmejno pomoč njegovih angelov varuhov Pavle, Staneta in Suzane, pred katerimi naredim samo en velik poklon!

Svet Štefija je drugačen. Čeprav živi na idiličnem mestu v objemu gozda ob travniku in potočku, je bil že v tako tihi naravi njegov svet zavit v še večjo tišino. Do danes. Kar smo obljubili, to smo tudi uresničili, in tako smo s Suzano Vodnjov Štefiju Roškerju dostavili slušne aparate, s katerimi si bo ta svet lahko olepšal tudi v tonih in zvokih, ki so bili zanj do danes neslišni. Štefiju smo zavrteli glasbo, Med iskrenimi ljudmi je bila prva, slišal je potok, šumenje vetra in listja pod nogami, lajež njegove prisrčne psičke in zvonenje mojega telefona. Pot, da bo sprejel vse ali vsaj veliko zanj novih zvokov, bo dolga, a smo mu pripravljeni pomagati. Upamo, da se navadi čimprej, da bi doživljal svet s samo lepe strani.

Izjava o zasebnosti